Ajándék ötletek Valentin napra 2023

2023 Valentin napra – élmény ajándék ötletek nőknek

Hamarosan itt a Valentin Nap!

Tudjátok, hogy miért lett Szent Bálint – Valentin a szerelmesek védőszentje?

Bálint-nap vagy Valentin nap a farsangi időszakra, a tavaszvárás, a farsangi esküvők idejére esik. Valószínűnek tartják, hogy ezért lett szerte a világon a szerelmesek védőszentje.

2023 élmény ajándék Valentin napra nőknek

A szerelmesek ünneplésének ugyanezen dátumhoz kapcsolódása Angliából származik, méghozzá pontos évszámot is ismerünk. Geoffrey Chaucer (1342 v. 43-1400) angol költőnek a „Madarak parlamentje“ (Parlement of Fowls) című művét első alkalommal a II. Richárd király udvarában megtartott Valentin ünnepségeken adták elő 1383. február 14-én.

Chaucer összesen száz, hétsoros versszakot tartalmazó bukolikus költeményében épp ezen a napon gyülekeznek a madarak a Természet istennője köré, hogy így mindegyikük egy társra találjon.

A Szerelem tényéhez nem értek,
Nem tudok hívei jutalmáról,
De róla gyakran szólnak a könyvek:
Kegyetlen dühéről, s csodáiról.
Olvasok róla, úrról, s atyáról,
De bizton csak azt tudom, nyoma fáj.
Isten óvjon ettől” ilyet kívánj!

Eredetileg a katolikus naptárban Szent Valentin ünnepnapja volt február 14-e (egészen 1969-ig, 1970-től Cirill és Metód ünnepnapja, mivel Cirill bizonyosan ezen a napon halt meg). A harmadik század második felében több Valentinről is tudunk, akik később szentté váltak, a február 14-éhez Római Szent Valentin és Terni Szent Valentin kötődik; most az utóbbiról lesz szó. Terni városa ma az olaszországi Umbria tartományban található, ókori neve Interamna volt.

Az interamnai Valentin püspök több nyomorékot meggyógyított, csodatételei hatására sokan tértek át a keresztény hitre, ezért 270 körül a pogány Placidus nevű kormányzó elfogatta, megkínoztatta és lefejeztette. Vértanúhalálát követően hivatalos szentté avatásáról nincs ismeretünk, de tettei alapján sokan ma is szentként gondolnak rá, tiszteletét I. Geláz pápa hagyta jóvá az 5. század végén.

Valentin rokonszenvezett a szerelmesekkel, tetteivel segítette a boldogságukat. Az életéről szóló elbeszélések szerint vállalta, hogy titokban összeeskesse a fiatal szerelmes párokat, ami akkoriban azért jelenthetett gondot, mert törvény tiltotta a férfiaknak a katonai szolgálat előtti házasságkötést. Valentin még ezen is túlment, a történet szerint ő volt az első, aki egy pogány férfit és egy keresztény nőt összeadott. Gondoljunk bele, a különböző vallásúak házassága sokszor még ma is vallási tiltásokba ütközik!

Terni Valentint a szerelmesek, jegyesek és fiatal házasok, a lelkibetegek és az epilepsziától szenvedők (nyavalyatörősök) védőszentjeként tiszteljük.

A következő irodalmi idézet két évszázaddal későbbről származik, de a szerelem már nagyon is „markánsan” fogalmazódik meg benne:

„Holnap szent Bálint napja lesz,
Mindjárt reggel korán;
És ablakodnál, párodul,
Ott leszek, én leány.
Kelt a legény, felöltözött,
Ajtót nyitott neki;
Bement a lány, de mint leány
Többé nem jöve ki.”

Ezek a szavak Shakespeare Hamlet című drámájában hangzanak el Ophelia szájából.

Amerikába az angol kivándorlók vitték magukkal a szokást, és ott széles körben el is terjedt, egyfajta kötődést jelenthetett az óhazához.

Az európai kontinensen a II. világháború alatt Európában harcoló amerikai katonák ismertették meg az ünnepet, az első Valentin napi bált pedig 1950-ben tartották Nürnbergben.

Akkor most a lényeg:

Ha Nyomozz Velünk ajándékutalvánnyal leped meg a párodat, családtagodat vagy a barátaidat, akkor olyan újdonságokkal fogtok megismerkedni, amikre talán soha nem is gondoltál.
Ha különleges kikapcsolódásra vágytok, akkor itt kedvetekre válogathattok az élmény ajándék ötletek között..

Az alább található, és egyre bővülő kültéri és beltéri játékainkkal egyre több felnőttnek adtunk már életre szóló meglepetést és élményt.

Városfelfedező nyomozós élmény ajándék Balatonfüred, Tagore sétány – Rejtély a balatonfüredi Tagore sétányon >>>

Városfelfedező nyomozós páros élmény ajándék Budapest, Várnegyed – Mentsétek meg a királynét! >>>

Élmény ajándék kupon Badacsony – Egy rejtélyes levél nyomában >>>

Élmény ajándék kupon Budapest, Erzsébetváros – Hová tűnt a szépasszony? >>>

Nézd csak meg mit mondanak azok a játékosaink, akik már lejátszották kültéri játékainkat! Tovább az értékelések gyűjtő oldalra >>>

  • Élmény Neked, Nektek, hiszen a közösen eltöltött idő perceire, óráira örökre visszaemlékezünk, azt senki el nem veheti tőlünk.
  • Nyomozós játékaink a szabadulószoba élményét nyújtják beltéren és kültéren egyaránt.
  • Vásárolj Szeretteidnek élményt ajándékba, válogass ajándékkuponjaink kínálatából!
  • Élménykuponjaink bármikor és korlátlan ideig felhasználhatóak.
  • Különleges élményprogram szerelmespároknak, baráti társaságoknak, családoknak egy romantikus sétával összekötött nyomozós játék akár a gyönyörű budai Várban, akár a festői szépségű Badacsonyban.

Ha Valentin-napra vásárolod az élmény, van egy jó hírünk! Már 8 különböző élmény ajándék minta vagyis sablon közül választhatsz otthoni kincskereső és kültéri városfelfedező játékok megrendelésekor. Nézd meg a választékot az alábbi képgalériában, és válaszd a Neked tetszőt. A megrendelésben tüntesd fel a megajándékozott nevét, és az ajándék kuponra szánt szöveget.

Az élmény ajándék kupon mintákat innen is letöltheted >>>

Lejjebb görgetve, vagy ide kattintva találod a megrendelő lapot, megtekintheted a játékainkat, amelyeket élményként ajándékozhatsz. Válassz kedvedre!

WordPress Gallery Plugin

 

 

Városi kicskereső játék megrendelő lap

Össz játék rendelés (#12)

FONTOS: Az élmény ajándék kuponokra a megrendelés dátumát vezetjük fel, de ha névnap vagy szülinap, karácsony vagy Valentin nap esetén egy adott napra szeretnéd, hogy szóljon, azt kérjük jelezd az alábbi mezőben. Köszönjük.

Hozzászólás, vélemény